USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Створював враження "відбудови" зруйнованих окупантами будівель: Затримали експосадовця Купʼянської міськради

Після деокупації ЗСУ Купʼянська зрадник утік до Харкова, де оформив статус внутрішньо переміщеної особи
колаборант
Затримання зрадника
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Правоохоронці викрили колишнього посадовця Купʼянської міської ради Харківської області, який під час окупації міста створював враження "відбудови" зруйнованих російськими ударами будівель. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Під час захоплення Купʼянська зрадник добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Він був експосадовцем Управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міськради.

Тож у червні 2022 року, розповівши загарбникам про свій так званий професійний досвід, фігурант отримав псевдопосаду в окупаційній адміністрації.

"Займався буцімто реконструкцією зруйнованих російськими ударами будівель. А фактично це було лише на папері, щоб створити у місцевих враження, що РФ "дбає про людей", – розповідають прокурори.

Такі дії колаборанта слугували надалі майданчиком для підготовки російських пропагандистських сюжетів про "відновлення" Росією житлових будинків, які нібито зруйнувала українська армія.

Уже після деокупації ЗСУ Купʼянська зрадник утік до Харкова, де оформив статус внутрішньо переміщеної особи й орендував там квартиру.

Тоді його й викрили правоохоронці та повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності.

До речі, в Україні затримали ще одну зрадницю. Зловмисницею, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову, виявилася працівниця місцевого дитячого садка.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом