USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США виділяють Україні ще 600 млн доларів військової допомоги

Це обладнання нададуть через Ініціативу сприяння безпеці України
ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: АрміяInform

Сполучені Штати Америки виділяють Україні ще 600 млн доларів військової допомоги. Про це стало відомо із заяви на сайті Пентагона.

"7 вересня департамент оголосив про новий пакет військової допомоги для допомоги Україні в битві з Росією. Пакет на 600 млн доларів включає обладнання для посилення протиповітряної оборони України, артилерійські боєприпаси та інші можливості", – заявила представниця Пентагона Сабріна Сінгхвона.

Що в новому пакеті?

До пакета ввійдуть:

  • обладнання для підтримки та інтеграції систем протиповітряної оборони;
  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • артилерійські снаряди калібру 105 мм;
  • засоби радіоелектронної боротьби та протидії радіоелектронній боротьбі;
  • підривні боєприпаси для подолання перешкод;
  • обладнання для розмінування;
  • підтримка та обладнання для навчання, технічного обслуговування та діяльності з підтримки.

Це обладнання нададуть через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI, – ред.). Вказана програма є частиною фінансування Пентагона, через яку зі Сполучених Штатів закуповують обладнання для України у промисловості або партнерів.

"Пакет показує незмінну відданість США задовольнити нагальні потреби України шляхом надання критично важливих можливостей у найближчій перспективі, а також розбудови стійкої спроможності Збройних сил України захищати свою територію та стримувати російську агресію в середньо- та довгостроковій перспективі", – додали в Пентагоні.

Раніше

Напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 175 млн доларів, до якого вперше ввійдуть боєприпаси зі збідненим ураном для танків Abrams. Про це йдеться в заяві Пентагона.

Так, Україна отримає 120-мм боєприпаси зі збідненим ураном, які використовуються для американських танків Abrams. Ці танки повинні доставити в Україну найближчими тижнями із запасів Пентагона.

"Окрім того, до пакета ввійде додаткове обладнання для ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкова зброя та інше обладнання", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги вартістю 250 млн доларів.

Новини за темою: Після бухгалтерської помилки Пентагона: США додатково передадуть Україні зброю на 200 млн доларів
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров