USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США вперше дозволили Ізраїлю продати систему ППО "Праща Давида"

Це перший продаж цієї системи за кордон
ППО
ППО "Праща Давида"
Джерело: Jerusalem post

США дозволили Ізраїлю продати Фінляндії систему протиракетної оборони "Праща Давида". Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Деталі

Фінляндія одразу після свого вступу до НАТО у квітні цього року висловила бажання купити цю систему. Однак цей крок потребував схвалення Сполучених Штатів, які спільно з Ізраїлем розробили "Пращу Давида".

Це перший продаж системи за кордон. Сума угоди становить близько 316 мільйонів євро (345 мільйонів доларів).

Про "Пращу Давида"

"Праща Давида" здатна перехоплювати ракети на відстані 40–300 кілометрів (25–185 миль).

Система також відома в Ізраїлі як "Чарівна паличка". Вона діє в країні з 2017 року та становить середній рівень ізраїльської багаторівневої протиракетної оборони, яка також включала "Залізний купол" малої дальності та найвищий рівень "Стріла 2" і "Стріла".

Ці три системи призначені для ураження балістичних ракет великої дальності.

Зазначимо, що Ізраїль провів перший успішний бойовий пуск системи навесні цього року під час контртерористичної операції "Щит і стріла".

Нагадаємо, 7 квітня Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що завдали ударів по двох підприємствах із виробництва зброї, які належать палестинському угрупованню ХАМАС, після чого країну обстріляли найпотужнішим обстрілом із Лівану з часів війни 2006 року.

Військові Ізраїлю 12 травня знищили чергового лідера терористичного угрупування "Ісламський джихад" Аєда Альхусені.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?