USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

США продадуть Німеччині ракети для Patriot

Основним підрядником буде американська компанія Lockheed Martin
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Державний департамент США схвалив можливий продаж зенітних керованих ракет MIM-104F до ЗРК Patriot Німеччині. Їх орієнтовна вартість складає 5 млрд доларів. Про це пише Reuters.

Очікується, що такий крок покращить здатність Німеччини протистояти поточним і майбутнім загрозам і підвищить обороноздатність її збройних сил.

Зазначається, що основним підрядником буде американська компанія Lockheed Martin. Приблизна вартість однієї ракети MIM-104F MSE становить близько 4 мільйонів доларів.

Контракт США з Lockheed Martin

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки уклали багаторічний контракт з компанією Lockheed Martin, сума якого складає 4,5 млрд доларів. Угода передбачає виробництво 870 ракет для системи протиповітряної оборони Patriot.

Разом з тим контракт передбачає ракети у версії PAC-3 MSE із супутнім обладнанням. Повідомляється, що саме ця ракета здатна протистояти вхідним загрозам. Йдеться навіть про тактичні балістичні ракети, крилаті ракети, гіперзвукові та літаки.

Нещодавно Україна отримала від Німеччини нову допомогу, в яку увійшли системи Patriot. Проте для того, щоб повністю закрити небо над Україною, нам потрібно 25 ЗРК Patriot.

Читайте також:
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США
Нова вітчизняна балістична ракета успішно пройшла льотні випробування, – Зеленський Нова вітчизняна балістична ракета успішно пройшла льотні випробування, – Зеленський