USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Атаки "сотень літаків" РФ на Україну не буде, – Повітряні сили

Ворог не стягував додаткових літаків до кордонів з Україною
літаки
Джерело: відкриті джерела

Країна-агресор Росія не буде масово застосовувати авіацію сотнями літаків у річницю повномасштабного вторгнення. Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Багато "експертів" говорять про сотні, якісь полчища літаків. Ну не буде такого, так ніхто не воює, це ж не Друга світова війна. У сучасній війні використовується високоточна зброя, ракетне озброєння. Навіть на початку агресії ворог використав із десяток літаків на певному напрямку: полетіли, удар зробили, втратили кілька літаків, полетіли назад", – розповів Ігнат.

За його словами, ворог не стягував додаткових літаків до кордонів з Україною. А кількість авіації, яку використовують росіяни на 40 різних летовищах, не змінювалася з початку повномасштабного вторгнення.

Разом з тим речник ПС ЗСУ нагадав, що наша ППО зараз посилена сучасними західними комплексами, зокрема важкими системами Iris-T та NASAMS. Очікується і подальше посилення від союзників.

"Легкої прогулянки в українському небі ніхто нікому не дасть", – запевнив він.

Раніше

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україна готується до великої ескалації з боку РосіїЗа його словами, найважчі бої ще попереду, і наступні кілька місяців будуть вирішальними.

"Ми пройшли через великий важкий період, але я усвідомлюю, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні", – зазначив він.

В ISW наприкінці січня називали напрямок, з якого Росія може розпочати свій наступ. На думку аналітиків, це може бути Луганська область. 

Додамо, що у річницю повномаштабної війни 24 лютого в Нью-Йорку відбудеться саміт миру, який ініціювала Україна.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину