USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Рада ЄС продовжила санкції проти РФ за визнання "незалежності" чотирьох українських областей

Обмеження вирішили продовжити на рік
санкції
Джерело: відкриті джерела

Рада Євросоюзу прийняла рішення продовжити санкції проти РФ, введені за визнання країною-агресоркою "незалежності" окупованих нею ж територій України. Про це йдеться в офіційному журналі Євросоюзу.

Зазначається, що рішення ухвалили 20 лютого. Йдеться про визнання "незалежності" Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

"Союз залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і відданий повній реалізації політики невизнання незаконної анексії Росією. Союз не визнає та продовжує засуджувати незаконну анексію українських територій Російською Федерацією як порушення міжнародного права. На підставі перегляду Рішення (CFSP) 2022/266 та з огляду на триваючі незаконні дії Російської Федерації проти України обмежувальні заходи мають бути продовжені до 24 лютого 2024 року", – йдеться у тексті рішення.

Що було раніше

У січні Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити на шість місяців – до 31 липня 2023 року – обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки Росії.

Крім того, ЄС підготував санкції проти Білорусі.


Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення Окупанти намагаються взяти Часів Яр в оточення
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні