USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 3 2 3 9 0 (+840)
USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90

США незабаром оголосять про виділення нового пакета допомоги Україні на 300 млн доларів, – Reuters

Вашингтон може оголосити про виділення допомоги вже в п'ятницю
Пентагон
Джерело: Politico

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України на суму до 300 мільйонів доларів. Про це пише Reuters.

За інформацією американського видання, оголосити пакет військової допомоги можуть уже в п'ятницю. Однак інші джерела повідомляють, що про це поінформувати можуть після вихідних, присвячених Дню поминання у США.

Очікується, що в пакеті буде більше керованих реактивних снарядів залпового вогню (GMLRS) для пускових установок HIMARS, а також боєприпаси для захисту України від Росії.

Необхідне озброєння, найімовірніше, передадуть із запасів армії Сполучених Штатів.

Варто зазначити, що інформація про нову допомогу від Вашингтона з'явилася одразу ж після зустрічі союзників України у форматі "Рамштайн", де сторони оголосили про плани навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, включно з F-16.

Раніше

Після зустрічі президента США Джо Байдена з лідером України Володимиром Зеленським в Японії 21 травня Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони.

Читайте також:
Понад 3,5 тисячі авіабомб скинули росіяни по Україні за 77 діб цього року, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м, – Гаврилюк Понад 3,5 тисячі авіабомб скинули росіяни по Україні за 77 діб цього року, що у 16 разів більше порівняно з 2023-м, – Гаврилюк
За перші два місяці 2024 року в Україні діагноз ПТСР встановили майже такій же кількості пацієнтів, як за весь 2021-й За перші два місяці 2024 року в Україні діагноз ПТСР встановили майже такій же кількості пацієнтів, як за весь 2021-й
Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну
Новим спікером Повітряних сил став Ілля Євлаш Новим спікером Повітряних сил став Ілля Євлаш