USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США не планують займатися військовим конвоєм українських кораблів із зерном, – Кірбі

Це не той варіант, який активно розглядається
корабель з зерном
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки не планують брати участь у військовому конвоюванні українських кораблів із зерном у Чорному морі. Про це на брифінгу заявив представник Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він наголосив, що думки ЗМІ щодо можливого варіанту військових конвоїв на маршруті балкерів з Одеси до Стамбула не мають під собою підґрунтя.

"По суті, ви пропонуєте нам просто спробувати провести блокаду ефективну військову блокаду в Чорному морі. Ні, це не той варіант, який активно розглядається", – заявив Кірбі, звертаючись до журналістів.

Він також відкинув думку про те, що саме вибухи на Кримському мосту стали причиною відмови Росії продовжувати "зернову угоду".

"Я не бачу тут нічого, що доводило б причинно-наслідковий зв'язок того, що удар по мосту призвів до рішення Путіна не продовжувати строк угоди. Він вже публічно схилявся до цього", додав представник Ради безпеки Білого дому. 

Нові варіанти замість "зернової угоди"

Нагадаємо, раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що вихід Росії із "зернової угоди" є "безсовісним", і тому Україна, Сполучені Штати та інші країни розглянуть інші варіанти експорту української агропродукції.

А президент України Володимир Зеленський сказав, що розмовляв з цього приводу з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

"Домовились із паном Гутеррешем працювати разом із відповідальними державами, щоб відновити продовольчу безпеку та постачання продовольства шляхами у Чорному морі", – додав український лідер.

Раніше Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої спливає 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров