USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Справу колишнього одеського воєнкома Борисова передали до суду

Йому загрожує до 10 років в'язниці
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Джерело: АрміяInform

Справу колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова про незаконне збагачення на понад 142 мільйони гривень скерували до суду. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Щодо Борисова було скеровано до суду обвинувальний акт за ст. 368-5 Кримінального кодексу України – незаконне збагачення. Таким чином, йому загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

Під час слідства встановлено, що полковник, будучи на посаді начальника Одеського ТЦК та СП, з лютого 2022-го по квітень 2023 року придбав активи на понад 142 млн гривень.

Новини за темою: Дача й будиночки в Буковелі: ДБР передало державі майно рівненського воєнкома

Що відомо про справу Борисова?

Минулого року в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, встановили, що комісар неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А Державне бюро розслідувань розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Наприкінці червня 2023 року воєнкома звільнили із займаної посади. 25 липня у Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування.

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та його сім'ї.

Наприкінці травня Борисов вийшов із СІЗО під заставу в 12 млн гривень, однак просто на виході зі слідчого ізолятора його повторно затримали.

Читайте також:
В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі В Одесі чоловік “прокотив” співробітника ТЦК на капоті: Що кажуть у військкоматі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"