USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Справа Кропачова: Робота ТОВ "Краснолиманське" заблокована, тисячі людей втратили роботу

Компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків в бюджети всіх рівнів
шахта
Шахта
Джерело: відкриті джерела

Держфінмоніторинг заблокував роботу всіх підприємств, які належать бізнесмену Віталію Кропачову. Про це в ефірі TAK TV заявив адвокат Кропачова Олександр Салазський.

"За моєю інформацію, 20 травня заблокували всі рахунки, усіх підприємств груп, які належать Кропачову, в тому числі рахунки телеканалу. Нагадаю, за два роки ТОВ "Краснолиманське" сплатило 1,3 млрд гривень податків, тож зараз, як ви розумієте, після блокування рахунків уся господарська діяльність заблокована, жодної гривні податків підприємство найближчим часом не заплатить, поки буде заблоковано. Мені хтось сказав, що на ТОВ "Краснолиманське" працює 2700 робітників. Це відбувається в Донецькому регіоні біля лінії зіткнення, де роботи не так багато. Теж ті люди фактично втратили на сьогоднішній час роботу, фактично втратили заробіток. Тобто бізнес, який надавав державі, що воює, більше мільярда гривень за два роки, – ми його втратили", – додав Салазський.

Нагадаємо, ДБР звинувачує Віталія Кропачова у завданні державі шкоди на 2 млрд гривень. Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає.

Компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків в бюджети всіх рівнів, зазначають в ТОВ "Краснолиманське".

Так, у 2022 році підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків та зборів, в той час як у 2023-му – 729,3 млн гривень.

Зокрема, за два роки було сплачено 807,3 млн гривень ПДВ.

Крім того, підприємство не використовувало жодних пільг на ПДВ при сплаті податків. 

Також компанія як податковий агент сплатила понад 100 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Читайте також:
Низка процесуальних порушень та відвід судді: Як проходить суд щодо продовження строків досудового розслідування у справі ТОВ Низка процесуальних порушень та відвід судді: Як проходить суд щодо продовження строків досудового розслідування у справі ТОВ "Краснолиманське"
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist