USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Спортивним збірним Латвії заборонили грати проти команд з Росії та Білорусі

Заборона діятиме і в тому випадку, якщо спортсмени з цих країн братимуть участь у змаганнях у нейтральному статусі
Латвія_1
Джерело: Латвія

У Латвії внесли поправки до закону про спорт, які забороняють збірним спортивним командам країни грати проти збірних Росії та Білорусі. Заборона також діятиме, якщо спортсмени з цих країн беруть участь у змаганнях у нейтральному статусі. Про це повідомляє пресслужба латвійського Сейму.  

"Також поправки до закону передбачають, що Латвія не може організовувати змагання національних команд з командних видів спорту, в яких під своїм прапором або в нейтральному статусі беруть участь збірні Росії чи Білорусі. Це стосується і дорослих, і молодіжних, і юніорських змагань", – йдеться у дописі. 

Зазначається, що головна мета цих поправок до закону – ще раз підкреслити солідарність Латвії з Україною та принципово блокувати будь-які спроби Росії легітимізувати свої воєнні злочини через спортивну індустрію. 

"Основна ідея поправок до закону про спорт полягає в тому, щоб на рівні національного законодавства встановити, що латвійські збірні з командних видів спорту, наприклад, з баскетболу, футболу або хокею не можуть грати матчі з командами країн-агресорів – Росії та Білорусі – ні на своїх, ні на нейтральних майданчиках. Це означає, що якщо буде жеребкування, і збірній Латвії доведеться грати з Росією або Білоруссю, міжнародні спортивні організації повинні будуть поважати латвійське законодавство", – сказав голова підкомісії з питань спорту Комітету з питань освіти, культури і науки Сейму Давіс Мартіньш Даугав'єтіс.

Зазначається, що поправки не регулюють участь латвійських спортсменів в Олімпійських іграх. Рішення про участь у них приймає Олімпійський комітет Латвії. 

"Слід зазначити, що спортивні команди країн-агресорів більше не можуть претендувати на участь в Олімпійських іграх", – додав Д. М. Даугав'єтіс. 

Автори законопроєкту зазначили, що попередньо запропоновані зміни були обговорені із представниками спортивної індустрії.

Раніше Всесвітня федерація керлінгу продовжила заборону на участь спортсменів із РФ та Білорусі в міжнародних змаганнях.

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук