USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Соратника Шарія зняли з посади завкафедри журналістики у військовому виші, – джерела

У пресслужбі ВНЗ інформацію про зняття екссоратника Шарія з посади не підтверджують і не спростовують
Геннадій Ніколайчук

Геннадій Ніколайчук

Джерело: Facebook

Екскандидата в депутати від "Партії Шарія" Геннадія Ніколайчука зняли з посади завідувача кафедри журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ). Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на джерела.

Як зазначили співрозмовники видання, Ніколайчука зняли з посади "під тиском публічності". Наразі керівництво вишу проводить співбесіду з кандидатами на посаду начальника кафедри.

"На попередню посаду – начальника відділу проблем масової комунікації науково-дослідного центру ВІКНУ – Ніколайчук не повернеться: цю вакансію вже обійняв інший офіцер", – йдеться у матеріалі.

У пресслужбі ВНЗ інформацію про зняття екссоратника Шарія з посади не підтверджують і не спростовують.

"Згідно з офіційною відповіддю на повторний запит "Детектора медіа" за підписом начальника ВІКНУ генерала Анатолія Шевченка, "надання подальших оцінок буде можливим після завершення службового розслідування", – додають у виданні.

"Детектор медіа" зателефонував Геннадію Ніколайчуку, однак той попросив звернутися до нього пізніше.

Більше про Ніколайчука

У виданні нагадали, що службове розслідування триває від 6 березня 2024 року, коли в "Детектор медіа" вийшла публікація про те, що завідувач кафедри військової журналістики ВІКНУ у 2019 році балотувався до парламенту під номером 20 від "Партії Шарія".

Однак партія тоді програла вибори, набравши всього 2,23% голосів, після чого Ніколайчук став начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних сил України.

"За два роки він перейшов до ВІКНУ, до кінця другого року великої війни дослужився до звання полковника, а в листопаді 2023 року був призначений начальником кафедри військової журналістики", – додають у виданні.

За даними "Детектора медіа", керівництво вишу не знало про політичне минуле Ніколайчука і, ймовірно, не проводило перевірки, оскільки за посадою Ніколайчук не має доступу до державної таємниці.

А СБУ у відповіді на запит "Детектора медіа" повідомила, що "перед призначенням на дану посаду не передбачена перевірка Службою безпеки України". 

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про нову підозру у державній зраді блогеру Анатолію Шарію. За даними слідства, він допомагав ФСБ робити постановочні відео з допитів українських полонених.

Згодом прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно українського проросійського блогера Анатолія Шарія. За статтею про державну зраду йому може загрожувати довічне ув'язнення. 

Теги: Шарій
Читайте також:
Справу Шарія передали до суду: Блогеру може загрожувати довічне ув'язнення Справу Шарія передали до суду: Блогеру може загрожувати довічне ув'язнення