USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

СБУ звинуватила Шарія у допомозі ФСБ з постановочними відео з допитів українських полонених. Блогер відповів

Блогер заявляє, що силовики все "перекрутили з ніг на голову"
Шарій
Анатолій Шарій
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України повідомила про нову підозру у державній зраді блогеру Анатолію Шарію. За даними слідства, він допомагав ФСБ робити постановочні відео з допитів українських полонених.

Деталі

У відомстві зазначили, що пропагандист брав участь у підготовці і поширенні постановочних відеороликів, де рашисти допитують українських полонених.

"Зокрема, Шарій особисто підказував ФСБ як правильно знімати допит і які запитання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи із нього "невигідні" для РФ моменти. "Змонтовані" сюжети РФ потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені. За даними слідства, Шарій був залучений до негласної співпраці кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ Косенком М.Ю", - йдеться у повідомленні.

Комунікувати з російськими спецслужбами блогеру, за даними слідства, допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі - ексочільник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який на початку цього року вже отримав підозру у державній зраді.

"Задокументовано, що саме від нього Шарій отримав відео з допитів двох полонених військових ЗСУ. Після "монтажу" файлів їх "погодили" з представником спецслужби РФ. Потім Шарій "доповнив" деструктивний сюжет власними коментарями, виклав на своїх інтернет-платформах та відзвітував своїм кураторам, надіславши посилання на публікації", - повідомили у СБУ.

"Однак сам Шарій у розмовах зі спільником визнає, що, незважаючи на монтаж, приховати поганий стан полонених не вдавалося. А родичі українських захисників, які відгукувалися на опубліковані у соцмережах відео, просили не знімати і не мучити їхніх рідних", - додали у відомстві.

Що відповів Шарій

Блогер заявив, що українські силовики - "хворі на голову".

"Де тут зрада Батьківщині? Як я кажу, щоб полонені передали привіт рідним, щоб ті не хвилювалися чи кажу, що вирізаю як раз "вигідні РФ моменти" про "здайте зброю"? Як там могли виявитися невигідні моменти РФ, якщо це у в'язниці знімали? А от "опір марний, нацистський режим" там було хоч греблю гати. І в СБУ чудово це знають... Все перекрутити з ніг на голову", - написав Шарій.

Нагадаємо, ми писали, що Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще вісьмох "чиновників" окупаційних адміністрацій РФ на тимчасово захоплених територіях

Раніше силовики затримали ще одного колаборанта у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Фігурантом виявився посадовець Херсонської обласної військової адміністрації.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму