USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Скільки військових літаків залишилось у РФ: Дані розвідки

Три А-50У перебувають на ремонті та модернізації
Су-34
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

Станом на березень 2024 року у складі Повітряно-космічних сил збройних сил РФ перебуває близько 100 багатофункціональних винищувачів Су-35, понад 100 винищувачів-бомбардувальників Су-34, а також сім літаків далекого радіолокаційного виявлення і наведення А-50У. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України на запит АрміяInform.

При цьому три А-50У перебувають на ремонті та модернізації. З них два – на ВАТ "Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва", один – на аеродромі в Ульяновську.

Скільки літаків вже уражено?

Станом на квітень 2024 року зафіксовано ураження 118 російських літаків, що належали російським окупантам, зокрема два літаки А-50.

Росія може розконсервувати наявні у неї літаки А-50

За даними британської розвідки, Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. 

В британській розвідці стверджують, що через тиждень після втрати другого літака дальнього радіолокаційного виявлення і управління A-50У (23 лютого) Росія, найімовірніше, припинила польоти цього літака на підтримку операцій в Україні.

Призупинення експлуатації А-50 триватиме доти, доки триватимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити ще один важливий засіб, а також щодо того, як зменшити загрозу, яку продовжує становити українська протиповітряна оборона, вважають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону