USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В британській розвідці вважають, що Росія може спробувати розконсервувати наявні у неї літаки А-50

Окупанти припинили використання цього борту після втрати другого за тиждень А-50
Літак А-50
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

В британській розвідці стверджують, що через тиждень після втрати другого літака дальнього радіолокаційного виявлення і управління A-50У Росія, найімовірніше, припинила польоти цього літака на підтримку операцій в Україні.

Призупинення експлуатації А-50 триватиме доти, доки триватимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити ще один важливий засіб, а також щодо того, як зменшити загрозу, яку продовжує становити українська протиповітряна оборона, вважають в Міноборони Великої Британії.

"Втрата цього засобу, що забезпечує щоденне командування і управління російськими повітряними операціями, дуже ймовірно, значно погіршить ситуаційну обізнаність екіпажів літаків. Це прогалина в можливостях, яку Росія не може собі дозволити над спірним повітряним простором східної і південної України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ймовірно Росії доведеться шукати варіанти, аби подолати цю прогалину, зокрема, шляхом перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику заради забезпечення ефективної повітряної підтримки, яку потребують її сухопутні війська, але яку вони, швидше за все, не отримують.

"Це довготривала проблема, яка майже напевно загострилася після виведення А-50, що підтримували операції", - кажуть в британській розвідці.  

Також там вважають цілком реальним те, що Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки А-50, щоб пом'якшити цю проблему.

Раніше ми повідомляли, що українські військові збили модернізований російський А-50У. Операцію було проведено Головним управлінням розвідки та Повітряними силами України.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону