USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В британській розвідці вважають, що Росія може спробувати розконсервувати наявні у неї літаки А-50

Окупанти припинили використання цього борту після втрати другого за тиждень А-50
Літак А-50
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії.

В британській розвідці стверджують, що через тиждень після втрати другого літака дальнього радіолокаційного виявлення і управління A-50У Росія, найімовірніше, припинила польоти цього літака на підтримку операцій в Україні.

Призупинення експлуатації А-50 триватиме доти, доки триватимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити ще один важливий засіб, а також щодо того, як зменшити загрозу, яку продовжує становити українська протиповітряна оборона, вважають в Міноборони Великої Британії.

"Втрата цього засобу, що забезпечує щоденне командування і управління російськими повітряними операціями, дуже ймовірно, значно погіршить ситуаційну обізнаність екіпажів літаків. Це прогалина в можливостях, яку Росія не може собі дозволити над спірним повітряним простором східної і південної України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ймовірно Росії доведеться шукати варіанти, аби подолати цю прогалину, зокрема, шляхом перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику заради забезпечення ефективної повітряної підтримки, яку потребують її сухопутні війська, але яку вони, швидше за все, не отримують.

"Це довготривала проблема, яка майже напевно загострилася після виведення А-50, що підтримували операції", - кажуть в британській розвідці.  

Також там вважають цілком реальним те, що Росія може спробувати повернути до експлуатації раніше законсервовані літаки А-50, щоб пом'якшити цю проблему.

Раніше ми повідомляли, що українські військові збили модернізований російський А-50У. Операцію було проведено Головним управлінням розвідки та Повітряними силами України.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет