USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Щури та миші на фронті. Британська розвідка розповіла про ще одну проблему на передовій

Російські підрозділи почали страждати від збільшення випадків захворювання
ЗСУ
Британська розвідка назвала ще одну проблему на лінії фронту
Джерело: Володимир Зеленський

Останніми тижнями як українські війська, так і російські окупанти скаржаться на велику кількість щурів та мишей на передовій. Це стало ще однією проблемою на фронті.

Як зазначається у зведенні британської розвідки, цього року м'яка осінь разом із достатньою кількістю їжі з полів, які залишилися необробленими через бойові дії, ймовірно, сприяли збільшенню популяції гризунів.

Оскільки погода стала холоднішою, миші шукають теплі місця у транспортних засобах і оборонних позиціях. Як наголошує розвідка, гризуни додадуть додаткового тиску на бойовий дух бійців на передовій. Крім того, гризуни становлять небезпеку для військового обладнання, перегризаючи кабелі. Це було зафіксовано в тому ж районі під час Другої світової війни.

"Неперевірені звіти також свідчать про те, що російські підрозділи почали страждати від збільшення випадків захворювання, що війська пояснюють проблемою зі шкідниками", – зазначає розвідка.

Новини за темою: Росія повертає на фронт солдатів із "Шторм-Z" навіть після ампутацій, – британська розвідка

На Куп’янському напрямку окупантів масово косить "мишача лихоманка", – ГУР

Хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки – сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудота, блювання по кілька разів на день.

Але скарги на лихоманку від особового складу російської армії командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. Серед особового складу зростає невдоволення, розповідають українські розвідники.

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський повідомив, що відбулась доповідь Головного управління розвідки Міністерства оборони. Там заявили, що російська оборонка уповільнилась.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW