USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

Щоденні втрати Росії в травні становили тисячу бійців убитими і пораненими, – NYT

Водночас окупанти за місяць набирають приблизно таку саму кількість солдатів
Окупанти, армія РФ, російські військові
Джерело: відкриті джерела

Втрати російської окупаційної армії в Україні в травні істотно зросли на тлі наступу на півночі Харківської області, сягнувши в середньому понад тисячу вбитими і пораненими. Такі дані розвідки США і НАТО публікує The New York Times.

При цьому, згідно з оцінкою, щомісяця російська армія набирає 25–30 тисяч солдатів – тобто приблизно стільки ж, скільки втрачає.

Як пише NYT, така тактика "м'ясних штурмів", з одного боку, дала змогу Росії втілити одну з цілей Володимира Путіна – створити буферну зону вздовж кордону, щоб ускладнити українцям завдання ударів у глиб країни.

З іншого ж боку, новобранці, яких Росія посилає на фронт для поповнення втрат, погано підготовлені, що обмежує здатність Москви формувати більш боєздатні підрозділи, і також збільшує втрати.

За словами джерел, Росії не доведеться проводити ще одну подібну мобілізацію або заклик цього року, оскільки вона зможе поповнювати втрати за рахунок як мобілізованих військовослужбовців, так і засуджених і російських найманців з Африки.

Новини за темою: Шалені втрати не стримують росіян на Покровському напрямку, – Генштаб

Водночас Україна активно будує укріплення і встановлює мінні поля, щоб сповільнити російський наступ, а отже перебуває у більш виграшній позиції, кажуть співрозмовники.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що його армія щомісяця втрачає в Україні 20 тисяч бойового солдатського складу. Така цифра близька до кількості нових військовослужбовців, яких РФ мобілізовує на війну кожного місяця.

Як аналізували в ISW, Путін припустив, що у бойових діях в Україні щомісяця гинуть 5 тисяч росіян. З огляду на стандартне співвідношення поранених до вбитих як три до одного, щомісяця поранень зазнають близько 15 тисяч військовослужбовців РФ.

Проте людські втрати не єдина проблема для Росії. За даними Forbes, у РФ до середини 2025 року не залишиться старих танків та бойових машин на складах. А 2024 рік є останньою значною нагодою для Кремля досягти значних успіхів в Україні з військового погляду.

Читайте також:
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога
Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу