USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На російських складах до середини 2025 року не залишиться старих танків та бойових машин, – ЗМІ

За 26 місяців тяжких боїв російські військові втратили в Україні тисячі танків, бойових машин, гаубиць та іншого озброєння
Танк
Розбита техніка РФ
Джерело: відкриті джерела

У Росії до середини 2025 року не залишиться старих танків та бойових машин на складах. А 2024 рік є останньою значною нагодою для Кремля досягти значних успіхів в Україні з військового погляду. Про це пише Forbes

У той час як широкомасштабна війна Росії з Україною триває вже третій рік, на полі битви формуються три основні рушійні сили. Видання зазначає, Росія повністю мобілізована – політично, промислово та у військовому відношенні. Але ця мобілізація виснажує ресурси, які Кремль не може відновити. Найголовніше – запаси старої зброї часів холодної війни. Іншими словами, Росія сильна, але тендітна.

"Водночас Україна теж мобілізується, але вона, як і раніше, покладається на іноземну допомогу для задоволення невідкладних фінансових і військових потреб, а дружні Росії республіканці в Палаті представників США утримують вирішальну частину цієї допомоги. Крім того, українська тактика перевершує російську, допомагаючи українським захисникам перемагати набагато більші російські формування. Але тактика не має значення, коли в українських сил просто закінчуються боєприпаси", – зазначає видання.

Українці відбивають більшість атак росіян, завдаючи їм катастрофічних втрат. Але окупанти продовжують наступати та продовжують завойовувати позиції. І єдина людина, яка може їх зупинити, – речник Палати представників США від Республіканської партії Майк Джонсон – поки що відмовляється це зробити.

Все що треба зробити йому, – поставити на голосування надзвичайно популярний законопроєкт, який надасть Україні допомогу у розмірі 60 мільярдів доларів. Допомога, яка б сплатила боєприпаси, необхідні українським силам для стримування російських військ доти, доки вони остаточно не вичерпають свої запаси старої зброї часів холодної війни.

За 26 місяців тяжких боїв російські військові втратили в Україні 15 300 танків, бойових машин, гаубиць та іншого озброєння, а також сотні тисяч військовослужбовців. Російські солдати вмирають так само швидко, як і прибувають до України. Міністерство оборони Естонії в одному з недавніх досліджень дійшло висновку, що ліквідація ще 100 000 росіян цього року завдасть непоправних збитків, якщо мобілізаційні зусилля Кремля проваляться.

Втрати російських транспортних засобів також є регулярними. Російська промисловість щорічно випускає 500–600 нових танків і, можливо, трохи більше тисячі нових бойових машин. Щорічно російські військові втрачають понад тисячу танків і близько 2000 бойових машин, і темпи втрат зростають.

Крім того, останні прогнози припускають, що вже в середині 2025 року на складах більше не залишиться старих танків та бойових машин. Вже є свідчення дефіциту: російські війська їдуть у бій на неброньованих вантажівках і навіть на гольф-карах з відкритим верхом, які Кремль придбав у китайської компанії.

Втрати РФ

Українські захисники за добу ліквідували ще 840 російських загарбників, і таким чином загальні втрати противника в особовому складі з початку широкомасштабного вторгнення склали вже близько 451 730 солдатів. Також воїни ЗСУ знищили ще 9 танків та 34 артсистем окупантів.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 до 12.04.24 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 451 730 (+840) осіб ліквідовано;
  • танків – 7146 (+9) од.;
  • бойових броньованих машин – 13 698 (+19) од.;
  • артилерійських систем – 11486 (+34) од.;
  • РСЗВ – 1042 (+2) од.;
  • засобів ППО – 755 (+1) од.;
  • літаків – 347 од.;
  • вертольотів – 325 од.;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня – 9161 (+57) од.;
  • крилатих ракет – 2087 (+18) од.;
  • кораблів/катерів – 26 од.;
  • підводних човнів – 1 од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 15 339 (+41) од.;
  • спеціальної техніки – 1888 (+6) од.

В Генштабі ЗСУ у сьогоднішньому ранковому зведенні 12 квітня розповіли, що в Україні на фронті впродовж доби відбулося 78 бойових зіткнень. У військовому командуванні зазначили, що окупанти намагаються прорватися на Бахмутському і Новопавлівському напрямках.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат