USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Шалені втрати не стримують росіян на Покровському напрямку, – Генштаб

Учора окупанти на цій ділянці втратили понад 450 солдатів вбитими та пораненими
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Покровський напрямок фронту залишається найактивнішим, там відбувається найбільше боїв. Росія зазнає найбільших втрат на цій ділянці фронту, повідомляє Генштаб.

Ворог вже здійснив 14 спроб витіснити наших захисників із займаних позицій на Покровському напрямку. З них шість – ще триває. Ситуація напружена, Сили оборони вживають заходів щодо стабілізації обстановки. Учора окупанти на цій ділянці втратили понад 450 солдатів вбитими та пораненими.

За минулу добу на фронті відбулося 96 бойових зіткнень, а з початку цієї доби – вже 39 бойових зіткнень

На Харківському напрямку відбито дві атаки російських окупантів в районах Вовчанська та Липців. Втрат позицій не допущено.

На Куп’янському напрямку тривають шість штурмових дій у районах Петропавлівки, Піщаного, Берестового та Невського. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку наразі тривають три атаки ворога в Серебрянському лісі. Одне боєзіткнення в районі Тернів відбито.

На Сіверському напрямку відбувається бій в районі Виїмки.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося чотири боєзіткнення в районах Іванівського та Кліщіївки. Одну ворожу атаку відбито, три триває.

На Курахівському напрямку спроба окупантів просунутися в районі Парасковіївки успіху не мала. Тривають дві атаки в районі Красногорівки.

На Оріхівському напрямку ворог зазнав невдачі під час штурму наших позицій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку відбито атаку ворога в районі Кринок.

Втрати Росії у війні проти України за добу з 8 на 9 червня, становили 1270 окупантів. Загалом з початку повномасштабного вторгнення, країна-агресор втратила 518 560 військових. Крім того, за минулу добу Сили оборони України знищили 26 танків і 60 артилерійських систем противника. За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу українські захисники ліквідували ще 1270 росіян.

За даними Американського інституту вивчення війни, наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Військове командування РФ, імовірно, буде змушене вибрати одну основну дію під час очікуваного літнього наступу. 

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені