USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

СБУ викрила сімох інтернет-агентів Росії, які поширювали кремлівську пропаганду в п'яти областях України

Затримали зрадників у Києві, Тернополі, на Сумщині, Дніпропетровщині й Миколаївщині
зрадники
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України (СБУ) нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще сімох ворожих агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах по областях України. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідство встановило, що основну частину деструктивних матеріалів зрадники брали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної ситуації.

Києві викрили жительку міста, яка на власній сторінці в забороненій соцмережі "Однокласники" регулярно виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Також вона публікувала заклики до захоплення органів влади нашої держави та зміни кордону. Наразі їй повідомили про підозру одразу за трьома статтями ККУ", - розповіли правоохоронці.

А на Сумщині заблокували пропагандистську діяльність мешканця обласного центру. Через власний акаунт у Фейсбуці він розміщував наративи кремля про нібито "громадянську війну" в Україні та героїзував терориста Захарченка.

Новини за темою: СБУ затримала двох зрадників, які на початку вторгнення підпалили пожежну частину на Київщині

На Дніпропетровщині ж затримали ще трьох ворожих поплічників, які підтримували агресивну війну проти України та закликали до співпраці з російськими окупантами. Крім того, один зі зловмисників публікував дописи, в яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України і вихваляв очільників кремля.

Тернополі викрили інтернет-агітатора, який дискредитував українських захисників, які захищали Маріуполь. При цьому фігурант був учасником низки громадських об’єднань та ініціатив, пов’язаних з колаборантом Стремоусовим та лідером фейкового "народовладдя" Балахніним. А на Миколаївщині – директора місцевого підприємства, який в "Однокласниках" активно закликав до захоплення території України. Фігурант є уродженцем Макіївки Донецької області, який після тимчасової окупації міста підтримував зв’язок з місцевими колаборантами", - додали в СБУ.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Новини за темою: Сім’я агентів російської воєнної розвідки проведе 15 років за ґратами
Читайте також:
Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість