USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

СБУ підірвала стратегічну залізницю в Росії, – ЗМІ

Рух поїздів паралізовано
СБУ влаштувала підрив на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії
СБУ влаштувала підрив на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії. Це була вдала операція СБУ, яка паралізувала єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. Про це "РБК-Україна" поінформували власні джерела.

За даними джерел, сьогодні вночі стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії.

"Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. І наразі цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових постачання, паралізовано", – повідомили співрозмовники.

Як зазначають джерела, підрив – чергова успішна спецоперація Служби безпеки України.

За даними видання, під час руху вантажного поїзда спрацювали чотири вибухових пристрої. Зараз на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації.

Що каже розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що на території держави-агресора Росії частішають збої в роботі залізниці.

"Серйозні ускладнення логістики через затримку поїздів на території у РФ спричинені виведенням з ладу залізничних релейних шаф", – зазначають там.

Так, в останні дні листопада 2023 року на важливих ділянках російської залізниці у Московській області згоріли два об’єкти:

  • релейна шафа поблизу населеного пункту Лазєнкі Новопєрєдєлкінского району;
  • релейна шафа поблизу населеного пункту Артєм’єво міського округу Домодєдово.

"Внаслідок спеціального заходу, реалізованого спільно з рухом опору, рух поїздів на вказаних ділянках було паралізовано. Вогонь, хаос і параліч на російській залізниці – ще один наслідок російської злочинної війни проти України", – кажуть у розвідці.

Нагадаємо

Зазначимо, що українські партизани вже давно підривають колії на окупованих територіях та в Росії. Через це вагони окупантів сходять з рейок.

Крім цього, партизани зруйнували залізничну колію, якою на Росію з окупованих громад Запорізької області вивозили корисні копалини для металургійного виробництва, а також сільськогосподарську продукцію.

Це призвело до того, що машиністи тепловозів відмовляються виходити на роботу, що у значній мірі паралізує спроможності окупантів використовувати залізницю у забезпеченні власних потреб.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму