USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Саудівська Аравія та Туреччина домовляються про повернення українських дітей з Росії, – FT

За даними журналістів, чиновники з Києва і Москви складали списки дітей
Депортація діти

Окупанти депортували тисячі українських дітей

Джерело: відкриті джерела

Саудівська Аравія та Туреччина намагаються домовитися про повернення українських дітей, яких депортували до Росії. Про це повідомляє Reuters із посиланням на Financial Times.

Чотири джерела газети, ознайомлені з ходом переговорів, розповіли, що вони тривають протягом кількох місяців. Посередником виступав російський олігарх Роман Абрамович.

"Надзвичайно чутливі переговори, які тривають вже кілька місяців, вказують на те, що треті сторони все ще шукають шляхи досягнення компромісів між Україною та Росією в надії, що вони можуть стати каналами для потенційних мирних переговорів, спрямованих на припинення війни", – ідеться в матеріалі FT.

За даними журналістів, чиновники з Києва і Москви складали списки дітей, вивезених до Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Співрозмовник газети каже, що це питання дуже чутливе і "ніхто нікому не довіряє", тому Москві та Києву потрібен незалежний посередник, який матиме дані з обох сторін.

Новини за темою: Від початку повномасштабної війни в Україні росіяни вбили понад 9 тис. цивільних, зокрема понад 500 дітей, - дані ООН

Уповноважена президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук заявила виданню, що прямої комунікації з Москвою щодо цього немає і "жодних переговорів у цьому напрямку не може бути, тому що це не питання обміну військовополоненими, це цивільні особи, це діти".

Депортація українських дітей: Що відомо

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала примусове переміщення українських дітей до Росії геноцидом.

Новини за темою: Росія вивезла з України 700 тисяч дітей, - заява депутата РФ

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна через підозру у скоєнні воєнних злочинів у зв’язку з депортацією українських дітей до РФ.

Читайте також:
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
Сотні українських дітей, вивезених з України, кинули напризволяще в російських дитбудинках Сотні українських дітей, вивезених з України, кинули напризволяще в російських дитбудинках
Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними
Українців на окупованих територіях можуть депортувати, – розвідка Британії Українців на окупованих територіях можуть депортувати, – розвідка Британії