USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Ризики для світової фінансової стабільності зросли через війну та наслідки пандемії, – МВФ

2023-й стане ще одним складним роком, коли глобальне економічне зростання сповільниться до рівня нижче 3%
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Голова Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що ризики для фінансової стабільності у світі зросли. Про це передає Reuters.

Георгієва підтвердила, що 2023-й стане ще одним складним роком, коли глобальне економічне зростання сповільниться до рівня нижче 3% через наслідки пандемії, війни України і Росії та інших чинників.

За її словами, навіть при більш оптимістичних прогнозах глобальне зростання буде значно нижчим за середній історичний показник у 3,8%. У МВФ додали, що країни з розвиненою економікою рішуче відреагували на ризики, але потрібно зберігати пильність.

Також Георгієва попередила, що геоекономічна фрагментація може розділити світ на різні блоки, що "зробить всіх біднішими та менш захищеними".

Раніше

У МВФ прогнозували невелике зростання світової економіки, однак попереджають, що воно є слабким за історичними мірками, оскільки боротьба з інфляцією та війна Росії в Україні негативно позначаються на економічній активності.

Експерти Фонду зазначали, що зростання світової економіки уповільниться з 3,4% у 2022 році до 2,9% – у 2023-му, а потім підвищиться до 3,1% у 2024 році.

Проте ескалація війни в Україні залишається головною загрозою глобальній стабільності, яка може призвести до дестабілізації енергетичних чи продовольчих ринків та подальшої фрагментації світової економіки.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном