USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Російські війська дещо просунулися на трьох напрямках, – ISW

Водночас українські війська продовжували наземні операції на лівому березі Херсонщини
ЗСУ
Росія може посилити наступ
Джерело: Володимир Зеленський

16 грудня російські війська незначно просунулися біля Бахмута, Авдіївки та Вербового. Про це подає у своєму звіті Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією зі звіту, окупанти провели локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута і підтвердили наступ.

"Геолокаційні кадри, опубліковані напередодні, показують, що російські війська просунулися на північ від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута, – ред.). Також 16 грудня російські війська вели наступальні дії поблизу Авдіївки й підтвердили наступ. Також вороги продовжили контратаки на заході Запорізької області та нещодавно досягли незначних успіхів на північний захід від Вербового", – кажуть аналітики.

Водночас українські війська продовжували наземні операції на лівому березі Херсонської області.

"Російські військові блогери стверджували, що українські сили намагалися просунутися до лісових масивів поблизу Кринок (30 км на північний схід від міста Херсона та 2 км від річки Дніпро) 15 і 16 грудня. І в цьому районі тривають важкі бої", – йдеться в звіті.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ

Тим часом у Генштабі повідомляють, що противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Зокрема, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Сили оборони успішно відбили 17 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 13 атак в районах Невельського та Первомайського Донецької області.

Новини за темою: Київ готує план у ході війни на 2024 рік, – Welt

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 12 атак противника західніше Новопокровки та Роботиного Запорізької області.

Раніше ми писали, що окупаційні війська продовжують потужні штурми поблизу Степового та просуваються вздовж залізничного полотна.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW