USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Російські спецслужби збирали розвіддані в Україні "від імені" зарубіжних ЗМІ

Насамперед ворога цікавили відомості про "прильоти" та їхні наслідки
СБУ
Джерело: СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки фіксують численні спроби спецслужб РФ отримати розвідувальну інформацію в Україні під виглядом діяльності представників іноземних медіа. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Для збору закритих відомостей ворог використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів. На цих ресурсах окупанти розміщують інформаційні запити нібито від працівників відомих зарубіжних ЗМІ", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у своїх повідомленнях зловмисники звертаються до медійників та інших учасників профільних груп щодо отримання матеріалів начебто для підготовки "сюжетів" або "документальних фільмів" про війну в Україні.

Насамперед ворога цікавлять відомості про результати російських ракетних ударів по українських містах, у тому числі локації "прильотів" та їхні наслідки.

У разі надання відповідних медіафайлів або текстових повідомлень автори "оголошень" обіцяють "гонорар". Отримана таким чином інформація потрібна агресору для коригування повторних повітряних атак на українські об’єкти.

Наразі Служба безпеки попереджає громадськість про такі спроби ворожої розвідувально-підривної діяльності і проводить комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності.

Крім того, СБУ звертається до громадян бути пильними і одразу повідомляти правоохоронцям про факти підозрілих "запитів" від не встановлених абонентів.

Раніше

Контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який передавав дані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району. Ним виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ".

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років