USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Працював на розвідку РФ: СБУ затримала депутата "ОПЗЖ", який збирав розвіддані біля Бахмута

Затримання відбулося на спробі чергової передачі росіянам закритих відомостей
Затримали депутата ОПЗЖ
Джерело: Telegram СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який передавав дані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району. Як повідомляє пресслужба СБУ, ним виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ".

Окрім розвідданих про дислокацію українських військових він також передавав координати місцевих об'єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. 

"Після ворожих обстрілів агент виходив на місцевість для фіксації їхніх наслідків та підготовки "звіту" для коригування повторних ударів", – додають у СБУ. 

Депутат був затриманий на спробі чергової передачі агресору закритих відомостей. За даними слідства, він був завербований представником воєнної розвідки РФ через один із чатів у Telegram. 

Затриманому повідомили про підозру, суд обрав запобіжну міру у виді тримання під вартою. 

Раніше

Служба безпеки України викрила чергового російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову. Зловмисник, за даними СБУ, збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території міста.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном