USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Російські атаки по Авдіївці повністю провалилися, - ISW

Немає жодних ознак того, що окупанти захопили Авдіївський коксохім
Авдіївка
Джерело: АрміяInform

Все спроби російських окупантів атакувати минулої доби Авдіївку Донецької області. Тож їх наступ можна порівняти з "биттям у бетонну стіну", повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що окупанти продовжують атакувати північні і південні райони Авдіївки. Геолокаційні кадри за 12 і 13 жовтня, показують, що росіяни змогли просунулися південніше від Красногорівки - це 5 км на північ від Авдіївки і на південнному сході від Первомайського - це 11 км на південний захід від Авдіївки.

Авдіївський коксохім

Попри те, що деякі російські пабліки публікували інформацію про взяття окупантами Авдіївського коксохімічного заводу, аналітики ISW не знайшли жодного доказу цього.

Всюди міни

У ISW зазначають, що, за даними російських мілблогерів, ЗСУ використовують мінні поля, щоб уповільнити просування росіян.

Новини за темою: Росія з жовтня використовує по 15 тисяч боєприпасів за день, – Скібіцький

При цьому окупанти заявляють, що зношені стволи знижують точність російської артилерії поблизу Авдіївки. Вони не виключають, що можуть "стиснути український периметр", захопивши менш укріплену територію поблизу Авдіївки. Однак вважають, що російські генерали неправильно сприймуть ці обмежені просування та спробують прискорити наступальні зусилля на місто.

А це призведе до того, що окупанти будуть "бити по бетонних укріпленнях", поки їхні сили не закінчаться.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW