USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росіяни заявили, що захопили Мар’їнку: В ISW спростували

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська провели невдалий штурм поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки
Мар'їнка
Мар'їнка
Джерело: відкриті джерела

Російські військові оглядачі заявили, що з 1 грудня війська РФ повністю контролюють Мар’їнку. Американський Інститут вивчення війни (ISW) уточнив, що не всю.

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 грудня, показують, що російські війська просунулися далі в західну Мар’їнку (безпосередньо на захід від міста Донецьк). В ISW зауважують, що дані геолокації вказують на те, що російські сили контролюють близько 74 відсотків Мар’їнки.

Втім, навіть ті російські блогери, які вважають повідомлення про взяття Мар’їнки "передчасними", ведуть мову про 90–95%.

Речник російського Південного угруповання військ Вадим Астафєєв заявив, що російські війська відбили дві українські атаки поблизу Мар’їнки. Тим часом Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська провели невдалий штурм поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки.

Мар’їнка хронічно має прифронтовий статус ще від 2014 року. Місто неодноразово переходило з рук в руки і за час бойових дій було зруйноване майже вщент.

Раніше

Аналітики ISW також зазначили, що окупанти брешуть про "активну оборону" в Авдіївці.

Зокрема, міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що наступальні дії в Україні – це частина "активної оборони". За даними аналітиків, таким чином він намагається зменшити сподівання стосовно здатності окупаційних сил досягти важливих успіхів.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську