USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росіяни заявили про нібито захоплення Мар'їнки. У ЗСУ спростували чутки окупантів

Бої за Мар’їнку тривають, сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку
Мар'їнка
Мар'їнка
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти вкотре "захопили" Мар'їнку, що на Донеччині, – очільник військового відомства РФ Сергій Шойгу доповів російському президенту Володимиру Путіну про нібито повне взяття міста. Водночас речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону спростував цю інформацію.

"Бої за Мар’їнку тривають. Наразі українські військові перебувають в адміністративних кордонах Марʼїнки, але місто вщент знищено. Говорити про повне захоплення Марʼїнки некоректно", – сказав Штупун.

Що робиться на Мар'їнському напрямку?

Водночас у вечірньому зведенні в Генштабі ЗСУ зазначили, що на Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі Новомихайлівки Донецької області, де противник за підтримки авіації здійснив три марні атаки на позиції наших захисників.

"Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися такі населені пункти Донецької області: Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка, Костянтинівка", – йдеться у повідомленні.

Також український аналітичний проєкт DeepState 14 грудня інформував, що російські війська контролюють близько 96% Мар'їнки. А станом на кінець 23 грудня, за даними аналітиків, окупанти зайняли посадку південно-західніше Мар'їнки. 

Новини за темою: У ISW оцінили ситуацію довкола Авдіївки

Нагадаємо, Мар'їнка знаходиться на лінії фронту з 2014 року. До війни її населення становило 9 тис. осіб. За даними британської розвідки, зараз місто повністю зруйноване: кадри з дронів показують, що більшість будівель перетворена на руїни.

Що передувало?

Сьогодні, 25 грудня, Шойгу на зустрічі з Путіним заявив, що російські війська "повністю звільнили" Мар'їнку.

Диктатор РФ сказав, що з нібито взяттям Мар'їнки російські окупанти "відсувають" від Донецька українські бойові підрозділи. Путін привітав Шойгу з уявним захопленням населеного пункту і заявив, що окупанти, які беруть участь у цьому, "гідні держнагород".

Також 5 грудня стало відомо, що росіяни захопили більшу частину зруйнованої Мар'їнки.

"Відновлення дій Росії в Мар'їнці є частиною осіннього наступу Росії, пріоритетом якого є розширення контролю РФ над частинами Донецької області, що залишилися. Цілком ймовірно, що це все ще одна з основних військових цілей.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW