USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росіяни заявляють, що зробили вже три нові Ту-160М, один з яких ще не літав, – Defense Express

Про виробництво таких бомбардувальників у 2023 році повідомлень не було
Викатка із заводського цеху російського Ту-160М, складеного із
Викатка із заводського цеху російського Ту-160М, складеного із "заготовок" часів СРСР
Джерело: Defense Express

Нещодавно російські пропагандисти повідомляли про візит Володимира Путіна на Казанський авіазавод (КАПО), де зокрема проводять модернізацію або виготовляють нові Ту-160М із заготовок радянського часу за програмою "відтворення". Окремий ажіотаж у цій події у росіян викликав факт, що ватажку Кремля показали одночасно чотири Ту-160М в одному ангарі. Про це повідомляє Defense Express.

Спочатку ажіотаж серед російських пропагандистів викликало те, що, можливо, ці чотири літаки є новими, і що заодно могло б означати певний стрибок у можливостях російського ВПК.

"Однак згодом рашисти дійшли певного "консенсусу" по тому, що в цьому епізоді Путіну показали два стройові модернізовані бомбардувальники Ту-160 та два нові "борти", складені за програмою "відтворення". І це все загалом укладалось у картину до цього відомих даних, за якими той же КАПО протягом 2022 року викотив із цехів два нові Ту-160М, які ще не передані офіційно до складу "ВКС РФ", а про виробництво таких бомбардувальників у 2023 році взагалі повідомлень не було", – зазначають автори.

У виданні додають, що тепер російський "Центр аналізу стратегій та технологій" (ЦАСТ) на своєму неофіційному блозі bmpd виклав дещо специфічну версію, з якої випливає, що за 2022–2023 роки російський ВПК виготовив насправді не два, а три стратегічні бомбардувальники типу Ту-160М.

"Мовляв, Путінові в тому ангарі показували два літаки цього типу із серійними номерами 9-02 (бортовий номер "22 червоний") і 9-03 (бортовий номер "23 червоний"). Борт "22 червоний" – це той, що був викочений із цехів КАПО в грудні 2022 року, а перший політ був виконаний вже влітку 2023 року. А от борт "23 червоний", він же серійний 9-03, був начебто складений пізніше і на цей час у повітря не підіймався", – йдеться у матеріалі.

В Defense Express додають, що наведені вище твердження треба як мінімум взяти до уваги, адже  йдеться про можливості російського ВПК поповнювати флот стратегічної авіації "ВКС РФ".

Раніше ми повідомляли, що Росія застосовує на фронті все більше застарілої техніки. Її використання різко збільшилося цього місяця.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ