USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Росіяни ненавидять США більше, ніж Україну та Євросоюз: Результати опитування

17% опитаних росіян добре ставляться до України
росіяни опитування ЗМІ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Більшість росіян негативно ставляться до Сполучених Штатів, Європейського Союзу та України. Натомість позитивні оцінки дають Китаю, Індії та Туреччині. Про це свідчать результати опитування незалежного "Левада-Центру".

Зокрема, за даними опитування, у березні 2023 року ставлення російських громадян до США залишається переважно негативним. Частка позитивних оцінок становила у лютому 14% (у листопаді 2022 року – 18%) респондентів, негативних – 73% (як і у листопаді).

Частка позитивних оцінок щодо України продовжує знижуватися: 17% опитаних ставляться добре (у листопаді – 20%), 69% – погано (у листопаді – 70%). Ставлення до Європейського Союзу також залишається негативним. 18% (у листопаді – 21%) респондентів ставляться до ЄС добре, погано – 69% (у листопаді – 68%).

Джерело: відкриті джерела

Опитування "Левада-Центру" проведено 21–28 лютого 2023 року серед 1626 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Раніше

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування щодо того, чи підтримують українці удари по території Росії.

Більшість українців вважають удари по території Росії необхідними. З такою пропозицією погоджується 90% респондентів.

В той же час є певна відмінність у поглядах, які саме об’єкти потрібно вражати ударами: 38% вважають, що завдавати ударів необхідно лише по військових об’єктах, а 39% говорять про військові об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури. 

13% респондентів вважають що удари мають завдаватися взагалі по всіх об’єктах, в т. ч. по населенню, як це робить сама Росія. І лише 7% опитаних не підтримують завдання ударів по РФ.

Читайте також:
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський