USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Росіян, які підтримують війну, допустили до європейських змагань із тхеквондо: Україна вже відреагувала

До змагань були допущені такі спортсмени, як Максим Храмцов, Поліна Хан і Тетяна Мініна
НОК України
Прапор НОК України
Джерело: відкриті джерела

Російських спортсменів, які підтримують війну в Україні, допустили до європейського кваліфікаційного турніру з тхеквондо. Національний олімпійський комітет і Мінспорту України вже звернулися до Всесвітньої та європейської федерацій. Про це йдеться на сайті НОК.

За даними Національного олімпійського комітету України, до змагань були допущені такі спортсмени, як Максим Храмцов, Поліна Хан і Тетяна Мініна.

У листі, який підписали президент НОК України Вадим Гутцайт, в.о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний і президент Федерації тхеквондо України Лесик Саманджія, наводяться факти підтримки війни російськими атлетами.

"Зокрема, Максим Храмцов висловлював підтримку Володимиру Путіну і використовував літеру Z у своїх постах у соцмережах, Тетяна Мініна надала перевагу постам на підтримку військової агресії проти України, Поліні Хан сподобались пости на підтримку російської агресії в Instagram", – ідеться в листі.

У Національному олімпійському комітеті наголосили, що допуск цих спортсменів до європейського кваліфікаційного турніру суперечить рішенням і рекомендаціям Міжнародного олімпійського комітету, і такі спортсмени не можуть бути допущені до міжнародних змагань, зокрема до відбіркових змагань на Олімпіаду в Парижі-2024.

"Поки російські війська за підтримки білоруського уряду продовжують чинити акти геноциду проти українського народу, російським і білоруським спортсменам має бути заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому, включно з нейтральним, статусі", – наголосили в НОК.

Нагадаємо, Росію і Білорусь остаточно виключили зі змагань із хокею на Олімпійських іграх.

Читайте також:
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні