USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія завела під Лиман та Куп'янськ 100 тис. солдатів та 900 танків

Росіяни зосередили свої сили на цьому напрямку, щоб бодай десь спробувати показати результати
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Наразі на Лимано-Куп’янському напрямку зосереджено близько 100 тис. росіян, що лише на 20 тис. менше, ніж було в Афганістані радянських військ на піку. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Він наголосив, що на Лимано-Куп’янському напрямку армія РФ зосередила дуже потужне угруповання – понад 100 000 особового складу, понад 900 танків, понад 555 артсистем, 370 реактивних систем залпового вогню.

Череватий зазначив, що під час війни в Афганістані у період найбільшої концентрації радянських військ там було близько 120 тис. військових СРСР.

За словами речника ЗСУ, на Лимано-Куп’янському напрямку зосереджені десантні підрозділи РФ, найкращі російські мотопіхотні підрозділи, як підтримка там також перебувають резервісти з БАРС, територіальні війська, приватні військові компанії, роти "Шторм-Z".

"Зосереджують все для того, щоб прорвати нашу оборону. Наші воїни гідно і стійко тримають оборону, не дають ворогу остаточно перехопити ініціативу, тому завдають йому постійних ударів", – уточнив Череватий.

Він додав, що росіяни зосередили свої сили на цьому напрямку, щоб бодай десь спробувати показати результати, адже на Бахмутському напрямку Сили оборони вже перехопили ініціативу.

Загальна ситуація на фронті

За даними Генштабу, противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти