USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія терміново перекинула на фронт новосформовану армію, – британська розвідка

В окупантів відчувається брак резервів
російська армія
Джерело: відкриті джерела

Росія терміново перекинула новосформовану 25-ту армію на фронт. Мова може йти про його Луганську частину, повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, окупанти були вимушені це зробити через брак резервів.

У зведенні йдеться, що в оголошеннях про набір військовослужбовців до 25-ї армії ще місяць тому стверджувалося, що вона буде розгорнута в Україні тільки з грудня 2023 року.

Тож не виключено, що підрозділи цієї армії були терміново введені в бій, у тому числі через те, що Росія продовжує боротися із надмірно розтягнутими силами на фронті. Україна ж продовжує контрнаступ на трьох різних напрямках.

"Проте існує також реальна ймовірність того, що Росія спробує використати частини 25-ї армії для відновлення незадіяних резервних сил на театрі військових дій, щоб надати командирам більшу оперативну гнучкість", – зазначають у британській розвідці.

Нагадаємо, ми писали, що на тимчасово окупованих територіях України та у РФ може бути масова примусова мобілізація. Цифри коливаються до 700 тис. осіб.

Росія з початку 2022 року на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 тисяч до 60 тисяч чоловіків.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?