USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія планує атакувати цивільні судна у Чорному морі та звинуватити у цьому Україну, – Білий дім

Для цього окупанти додатково замінували виходи з українських портів
Чорне море

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росія може атакувати у Чорному морі не тільки кораблі з українським зерном, а й цивільні об'єкти. Про це заявив офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж, повідомляє Reuters.

За його словами, Білий дім має інформацію про те, що Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів.

"Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, спрямовані на те, щоб виправдати будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі і покласти провину за ці напади на Україну. Крім цих скоординованих дій в Чорному морі ми вже спостерігали, що 18-го і 19 липня Росія обстріляла українські експортні зернові порти в Одесі за допомогою ракет та безпілотників. Це призвело до руйнування сільськогосподарської інфраструктури та знищення 60 тисяч тонн зерна", – зазначив Ходж.

Нагадаємо, Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої спливає 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Після цього низка країн, у тому числі Хорватія та Литва запропонували свої порти для транспортування українського зерна. А посол України в Туреччині Василь Боднар уточнив, що альтернативним маршрутом для українського зерна можуть стати територіальні води Болгарії та Румунії.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням