USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росія перекидає війська з України до Курської області

РФ поповнює Курський напрямок новими підрозділами
Окупанти, армія РФ, російські військові

Військовий РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

З українського фронту російське командування передислоковує частину війська до Курської області. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що 24 серпня командири російської армії доповіли Путіну про бойові завдання на російських територіях, що межують з Україною (ймовірно, йдеться про Курську область).

Того ж дня Путін зустрівся з начальником генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим і начальником Головного оперативного управління Генштабу, генерал-полковником Сергієм Рудським. На зустрічі говорили про те, як захистися від ЗСУ у Курській області. 

У звіті зазначається, що російське військове командування нещодавно передислокувало підрозділи 56-го полку дивізії з району Роботиного на заході Запорізької області до Курської області.

Водночас експерти додають, що командир 51-го полку Повітрянодесантних військ (ПДВ) інформував Путіна разом з командирами інших підрозділів, які нещодавно передислокували свої частини до Курської області. Це означає, що підрозділи 51-го полку дивізії також, ймовірно, передислокувалися у цей район. Підрозділи 51-го полку ПДВ упродовж останніх місяців воювали на Сіверському напрямку разом з іншими підрозділами 106-ї дивізії Повітрянодесантних військ РФ.

В ISW також припускають, що Росія передислокувала підрозділи 810-ї та 155-ї морських піхотних бригад із лінії фронту на півночі Харківської області і, ймовірно, передислокувала підрозділи 11-ї бригади ПДВ із ширшого району Часового Яру.

"Військове командування РФ чинить опір оперативному тиску з метою передислокації сил з пріоритетної наступальної операції із захоплення Покровська в Донецькій області. Та, ймовірно, продовжить перекидати сили з менш пріоритетних наступальних операцій в інших частинах театру бойових дій для оборони в Курській області", – йдеться у звіті.

Нещодавно британська розвідка зафіксувала, що в Курській області Росія кидає на штурми фахівців з Повітряно-космічних сил. Британці зазначили, що одним із підрозділів, розгорнутих для захисту від українського вторгнення в Курську область, є спеціалізований мотострілецький полк, сформований з особового складу Повітряно-космічних сил (ПКС).

Успішно реалізувати наступ у Курській області українським військовим вдалося за допомогою радіоелектронної боротьби. Це вивело з ладу російські розвідувальні безпілотники та збило їхні FPV-дрони.

Натомість РФ завдає удару новими безпілотниками, які управляються з використанням оптоволоконних технологій. Нові дрони захищені від радіоперешкод. І це, як зазначають журналісти, перший випадок застосування такої зброї у бойових діях.

Читайте також:
"Лікарі без кордонів" заявили про вихід з РФ
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч Путін збільшив чисельність російської армії: З грудня кількість солдатів зросте на 180 тисяч
Пішли в наступ у Курській області, натомість зупинилися у Покровську: Британська розвідка проаналізувала дії РФ за минулий тиждень Пішли в наступ у Курській області, натомість зупинилися у Покровську: Британська розвідка проаналізувала дії РФ за минулий тиждень