USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

РФ у Курській області кидає на штурм елітних фахівців через брак особового складу, – британська розвідка

Їх використовують не за призначенням і як піхоту, що може знизити можливості Росії на Курщині
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія щосили намагається відбити території в Курській області і кидає на штурми фахівців з Повітряно-космічних сил. Це свідчить про збереження нестачі особового складу в російській армії, повідомляє розвідка Великої Британії.

Британські військові, посилаючись на інформацію з росЗМІ, зазначають, що одним із підрозділів, розгорнутих для захисту від українського вторгнення в Курську область, є спеціалізований мотострілецький полк, сформований з особового складу Повітряно-космічних сил (ПКС).

Цей мотострілецький полк був сформований у травні 2024 року і підпорядковується угрупованню військ Росії "Північ". До його складу входять ті, хто раніше обіймав спеціальні посади, як-от оператори РЛС раннього попередження і в полках важких бомбардувальників дальньої авіації.

Як зазначає британська розвідка, перекидання таких фахівців до піхоти свідчить про брак особового складу. Ба більше, використання таких бійців не за призначенням і як піхоти може знизити можливості Росії щодо повернення території в Курській області.

Новини за темою: У в’язниці Сум опинилися 320 російських військовополонених з Курської області

Згідно з аналізом Міноборони Британії, росіяни продовжують створювати нові підрозділи і набирати більше особового складу для підтримки свого підходу до масової виснажливої війни проти України. Однак високі показники втрат означають, що Москві необхідно постійно поповнювати особовий склад піхоти на передовій, що майже напевно обмежуватиме здатність Росії формувати підрозділи з більш високим потенціалом.

Нагадаємо, вже понад два тижні в Курській області РФ триває операція Збройних сил України. Втім, події могли розвиватися інакше, адже Україна розглядала кілька сценаріїв операції.

Варто зазначити, за даними головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на 20 серпня українська армія контролювала більше ніж 1200 квадратних кілометрів території.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом