USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Росія обманом залучає громадян Індії до участі у війні проти України

Усі ошукані переважно були малозабезпеченими
окупант росіянин
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У війну проти України на боці російських військ обманом були втягнуті щонайменше десять громадян Індії. Їхні сім'ї вимагають від індійського уряду повернути чоловіків додому. Про це повідомляє BBC.

За даними видання, індійців віком від 22 до 31 року найняли нібито "помічниками у військову установу в Росії", а потім відправили на поле бою під приводом "навчань".

"Індійські джерела в Росії припускають, що десятки індійців приєдналися до російської армії. Однак джерело в російському Міністерстві оборони повідомило виданню The Hindu, що фактична кількість завербованих за минулий рік становить близько 100 осіб. ВВС звернулася до посольства Росії в Делі, але відповіді поки що не отримала", – йдеться у матеріалі.

Деякі родини отримали від своїх синів відеозаписи, у яких ті розповіли, як їх обдурили російські агенти та відправили на поле бою. Усі ошукані переважно були малозабезпеченими, пише BBC.

Агенти обіцяли індійцям високі зарплати й російський паспорт після кількох місяців служби в армії. Водночас чоловікам не повідомляли, що їм доведеться воювати в Україні.

Як зазначають в BBC, Хемал Ашвінбхай з індійського штату Ґуджарат загинув у результаті ракетного обстрілу минулого тижня. Його батько розповів журналістам, що той перебував у 20–22 км всередині українського кордону.

"Зневірені сім'ї решти чоловіків звернулися до федерального уряду з проханням повернути їх додому", – йдеться у матеріалі.

Міністерство закордонних справ Індії визнало, що "деякі громадяни Індії були завербовані для виконання допоміжних ролей в російській армії".

Кожен такий випадок індійська сторона обговорювала з російською владою. Кількох індійців вже вдалося звільнити. 

В МЗС Індії закликали "всіх громадян Індії проявляти належну обережність і триматися якомога далі від цього конфлікту".

Новини за темою: ФСБ Росії завербувала євродепутатку з Латвії

Раніше ми повідомляли, що у Непалі поліція затримала 10 осіб, які стягували з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи, а потім відправляли їх для незаконного вербування до російської армії.

Також Росія вербує затриманих на фінському кордоні мігрантів на війну проти України.

Читайте також:
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу