USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Російські хакери атакували державні сайти Бельгії після візиту Зеленського, – ЗМІ

Кібератака почалася у четвер і триває досі
Хакер
Джерело: відкриті джерела

Російські хакери влаштували масовану кібератаку на держустанови Бельгії нібито у відповідь на нещодавній візит президента України Володимира Зеленського до Брюсселя, пише VRT.

"Сайти кількох державних установ Бельгії постраждали від кібератаки. Кібератака почалася у четвер і триває досі", – ідеться в повідомленні.

Представник Центру кібербезпеки Бельгії Мігель Де Брюйкер заявив, що атака, ймовірно, є реакцією російських хакерів на підтримку Бельгією України.

У четвер вдень сайти Королівського палацу, федерального прем'єр-міністра, Палати представників і Сенату Бельгії відключилися через атаки. Згодом деякі сайти знову стали доступними.

Зазначається, що сама атака не повністю закінчилася. Щоразу, коли бельгійцям вдається запобігти атаці, вона переміщується в інше місце, використовуючи іншу техніку.

Видання зазначає, що все вказує на діяльність російських хакерів. На зламаному сайті прем'єр-міністра Бельгії у четвер з'явилося повідомлення: "Ми приїжджаємо до Бельгії, щоб знищити сайти, які ненавидять Росію".

Де Брюйкер пояснив, що кілька повідомлень стосуються візиту президента Зеленського в країну та оголошеної військової підтримки з боку Бельгії.

"Це добре відоме явище. У той момент, коли країна вирішує підтримати Україну, вона стає жертвою подібних кібератак на один або кілька днів", – додав представник Центру кібербезпеки Бельгії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські військові хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів, намагаючись викрасти конфіденційну інформацію з поля бою, яка могла б допомогти Кремлю у війні проти України.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму