USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія боїться нового вторгнення напередодні виборів, – ISW

Росіяни допускають нові вторгнення добровольчих формувань
Свобода Росії
Легіон "Свобода Росії"
Джерело: відкриті джерела

РФ на кордоні з Україною поставили призовників. Окупанти прогнозують нові вторгнення російських добровольчих загонів напередодні виборів. Про це пише Інститут вивчення війни.

Військові аналітики вважають, що це, ймовірно, пов'язано з небажанням Росії передислокувати війська з лінії фронту в інші райони. ISW відстежує повідомлення російських військових блогерів, які відзначили, що вторгнення відбулося за кілька днів до президентських виборів в Росії 17 березня, і попередили, що найближчими днями можуть відбутися такі ж вторгнення.

Що цьому передувало

Вчора вранці бійці легіону "Свобода Росії" (ЛСР) анонсували повернення на територію Росії. Свої дії вони обґрунтували роками неволі під керівництвом російської влади та бажанням звільнити народ РФ від диктатури Кремля.

Також на територію РФ зайшли російські добровольці "Сибірського батальйону". Вони опублікували відповідне відео, де група бійців просувається вздовж лісового масиву.

Того ж дня легіон "Свобода Росії" заявив, що селище Тьоткіно Курської області повністю під контролем російських визвольних сил. Військові РФ залишили населений пункт, втікаючи від нападу добровольців.

В ГУР МО України заявили, що бойові дії в Росії 12 березня – це, ймовірно, спільна спецоперація російських добровольчих батальйонів. Це самостійні підрозділи, які складаються з росіян. 

Вибори у Росії

У РФ вибори президента триватимуть три дні – з 15 по 17 березня 2024 року. 8 грудня російський диктатор Володимир Путін офіційно заявив про намір знову переобиратися.

Як писав Reuters, у такому разі Путін зможе залишатися при владі щонайменше до 2030 року. Причому прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков уже заявив, що Путіна переобирають із результатом у 90% голосів.

Окупанти в рамках підготовки до виборів уже давно почали завозити "агітаторів" на тимчасово окуповані території України. Напередодні стало відомо, що ЦВК РФ ухвалила постанову, згідно з якою вибори-2024 пройдуть на захопленій частині України.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам