USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Росія авіабомбами вдарила по багатоповерхівці у Харкові: Зруйновано верхні поверхи

Внаслідок влучання в будинку обвалилося кілька верхніх поверхів, спалахнула пожежа
Харків, 15.09.24
Удар по багатоповерхівці у Харкові
Джерело: Володимир Зеленський

Вдень 15 вересня росіяни авіабомбами влучили у будинок у Харкові. Там обвалилися перекриття між 9-м і 12-м поверхами, здійнялася пожежа. Екстрені служби фіксують десятки поранених харків'ян.

Вибухи у Харкові пролунали після 15:00. Місцеві жителі повідомляли про серію вибухів. Повітряні сили ЗСУ попереджали про ракетну загрозу та пуски російською авіацією керованих авіаційних бомб у Харківській області. Згодом місцева влада підтвердила удар по Харкову.

"Удар по багатоповерховому житловому будинку. Пожежа, руйнування. Інформація щодо постраждалих згодом", – написав мер міста.

Голова Харківської ОВА Синєгубов уточнив, що удар був у Немишлянському району, пошкоджена цивільна інфраструктура. Він додав, окупанти випустили по Харкову та району щонайменше шість КАБів

Станом на 16:00 у Харкові більше ніж 30 поранених, серед них діти.

"Світ має допомогти захисту від російської військової авіації, від десятків керованих авіабомб, які щодня забирають життя українців. Цей терор може бути зупинений. Але щоб зупинити терор, потрібно зупинити страх перед сильними рішеннями, які об’єктивно потрібні. Цю війну може завершити справедливо тільки рішучість. Саме рішучість найбільш ефективно убезпечує від терору", – прокоментував удар по Харкову президент України Володимир Зеленський.

Станом на 18:00 відомо про 35 поранених людей. Серед дорослих постраждалі віком від 33 до 86 років. Серед них троє дітей віком 1, 4, 12 років. Уже госпіталізовано 14 людей.

Станом на 21:00 у Харкові – перша жертва російського удару: з-під завалів дістали тіло жінки похилого віку. Рятувальники деблокували її з 9-го поверху будинку. Наразі у Харкові відомо про 42-х поранених. Пожежу загасили. На місці працюють усі відповідні служби та волонтери.

Російські удари КАБами

За даними президента Володимира Зеленського, загалом тільки в одному цьому ударі по Харківщині було чотири авіабомби: одна по Харкову, по будинку. Інші три – по селах в Харківській області. Глава держави додав, сьогодні ж росіяни били такими бомбами по Сумщині і Донеччині.

"Загалом щодобово – не менше ніж сотня таких авіаударів. За одну минулу добу – 128 керованих авіабомб", – заявив Зеленський.

І кожен такий російський удар, каже президент, кожен прояв російського терору, як сьогодні проти Харкова, проти нашої Сумщини, проти нашої Донеччини, – все це доводить, що далекобійність має бути – і має бути достатньою.

Глава держави наголосив, що Україна чекає відповідних рішень передусім від Сполучених Штатів Америки, Британії, Франції, Німеччини, Італії.

Додамо, РФ майже щодня накриває Харків КАБами. Наприклад, 22 червня Росія завдала удару по місту Харків, використавши найновіші боєприпаси УМПБ Д-30.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом