USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія активізувала мережу шпигунів в Україні, – Данілов

Кремль активізував мережу шпигунів у державних установах
Російський шпигун
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін намагається дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати її єдність. Тому Москва за два місяці активізувала мережу "сплячих" шпигунів в Україні. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю The Times.

За його словами, Росія активізувала мережу шпигунів у державних установах, зокрема, в Службі безпеки України, щоб підірвати єдність країни.

"Вони (Кремль, – ред.) розуміють, що не можуть виграти військовим шляхом, тому спроби внутрішньої дестабілізації стали пріоритетом", – сказав він.

За словами Данілова, російські агенти хочуть використати "так звану напругу" між Зеленським і Залужним, поширюючи "неправдиві наративи", щоб вбити клин між політичними та військовими лідерами. За його словами, вони також намагалися розпалити антидержавні настрої серед населення та організувати антивоєнні мітинги.

Росія використовує українських біженців як шпигунів 

Нещодавно у Польщі викрили агентурну мережу. Як виявилося, більшість агентів – українські біженці. За даними правоохоронців, у справі про шпигунство затримано 16 осіб, з них 12 – українці, троє білорусів і один – громадянин РФ.

Більшість затриманих українців – зі східної частини країни. Але їхньою мотивацією, найімовірніше, були гроші, а не симпатії до окупантів.

Як з'ясувало слідство, ГУР шукало агентів у Telegram-каналах, де біженці шукають роботу і житло. Людям пропонувалося розклеювати листівки або афіші в публічних місцях за невелику оплату, і обіцянка швидкого заробітку цікавила тих, хто втік від війни.

Російські шпигуни намагаються зірвати постачання західної зброї в Україну

У лютому представник воєнної розвідки України Андрій Черняк під час інтерв’ю грецькому виданню Iefimerida розповів, що у європейських країнах продовжують активну роботу російські шпигунські мережі. Вони намагаються впливати на громадську думку та зривати військову допомогу Україні. 

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Європі було затримано або вислано більше ніж 400 прокремлівських шпигунів. Вони не лише займалися безпосередньо своєю діяльністю на користь Росії, а й вербуванням до своїх лав місцевих жителів.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується