USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

Росія скоїла щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів в Україні, – Зеленський

Глава української держави наголосив, що Римський статут має працювати, і Монголія, яка відмовилась арештовувати Путіна, не має бути виключенням
Вбиті діти
Джерело: Голос України

Окупанти скоїли в Україні 137 тисяч воєнних злочинів. Про це заявив президент Володимир Зеленський на конференції "Об’єднані заради справедливості", проте він не уточнив, чи ця статистика починається з 2014-го чи 2022 року.

"137 тисяч – саме стільки воєнних злочинів скоєно Росією на цей момент. Злочинів проти миру і людяності, проти нашої держави, проти наших людей і злочинів проти України і українців – 137 тисяч і це означає, що вироків має бути не менше", – сказав він.

У цьому контексті додав, що Монголія порушила Римський статут, коли російський президент Володимир Путін приїхав туди із візитом. Вона мала його заарештувати. 

"Повинен працювати Римський статут, але нещодавно знайшлося виключення в Монголії для Путіна і це відповідальність не просто чиясь окремо, це відповідальність всього світу – зупинити деградацію системи права, не допустити руйнування тих норм, які ще залишаються", – наголосив глава української держави.

Злочини проти дітей

У квітні уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українські правоохоронці розслідують близько 3 тис. 800 кримінальних проваджень за фактами вчинення російськими військовими воєнних злочинів проти українських дітей.

До того ж ні диктатор Путін, ні російська дитяча омбудсманка Марія Львова-Бєлова, які є фігурантами справи про незаконну депортацію українських дітей і щодо яких Міжнародний кримінальний суд понад рік тому видав ордери на арешт, досі не покарані за скоєне. А навпаки, продовжують впливати на процес гальмування повернення фактично викрадених українських дітей.

Читайте також:
Уперше в тендерах Уперше в тендерах "Коаліції дронів" братимуть участь українські компанії
На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян На підконтрольних Україні територіях перебуває до 30 млн громадян
Російський Російський "кріт", який шпигував на оборонному заводі в Києві, отримав 15 років тюрми
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими