USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

РФ пошкодила в Україна понад 3700 шкіл, ще майже 400 вщент зруйновано

Зруйнована школа
Зруйнована школа в Харкові
Джерело: Олег Синєгубов

З 24 лютого 2022 року Росія зруйнувала чи пошкодила в Україні кожну сьому школу. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформаційні матеріали Міносвіти, які відомство підготувало до освітньої конференції.

Зокрема 3798 закладів освіти пошкоджено, 365 із них зруйновано.

У зв’язку з цим 900 тисяч школярів змушені перейти на дистанційне навчання.

Знищені медзаклади

У липні повідомлялось, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну повністю зруйновано будівлі на території 99 медичних закладів. Йдеться про понад 200 об’єктів.

Найбільше постраждали медичні заклади у таких прифронтових областях:

  • Харківській;
  • Донецькій;
  • Миколаївській;
  • Херсонській;
  • Чернігівській;
  • Київській;
  • Дніпропетровській;
  • Запорізькій;
  • Сумській.

Реєстр збитків

Нагадаємо, з 2 квітня розпочинається подання заяв до Міжнародного реєстру збитків від агресії РФ за зруйноване або пошкоджене житло фізичних осіб.

Громадяни, які постраждали через війну РФ після початку повномасштабного вторгнення, можуть подати заяву безплатно через "Дію".

Потрібно лише надати необхідну інформацію про постраждалих, їхнє майно та пошкодження. А ще оцінку збитків і додаткові докази для підтвердження інформації, викладеної у заяві.

Черговість подання заяв не впливає на черговість їх розгляду для винесення рішення щодо виплат, адже комісія пізніше сама буде встановлювати черговість для розгляду заяв. 

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP