USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Зеленський про новий контрнаступ, плани Путіна по захопленню Харкова та потреби України у зброї

Володимир Зеленський наголосив, що Україна може перемогти російську армію тільки сучасною зброєю
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Україна розробила план нового контрнаступу. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю BILD. Ми зібрали для вас основні тези розмови.

Про новий контрнаступ

"Так, у нас є план контрнаступу. Ми обов'язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату", – сказав Володимир Зеленський.

Також президент наголосив, що Україна може перемогти армію Путіна тільки сучасною зброєю, зокрема зі США.

"Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але об'єднаний Захід має сучасні системи озброєння. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжуємо нарощувати виробництво, якщо ми отримуємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї", – зазначив глава держави.

Про можливі переговори

"Тут ми маємо справу з Путіним. Усе, що він говорив досі, – після цього він чинив по-іншому. Ми не можемо йому довіряти… Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися", – сказав президент.

Про заклики до замороження конфлікту

За словами Володимира Зеленського, Путін може використати заморозку війни лише для підготовки до нового нападу.

"Звичайно, дехто буде щасливий. Світ скаже: "Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають". Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку", – пояснив український лідер.

Битва за Харків

У виданні зазначають, що Володимир Зеленський дав зрозуміти, що не виключає масштабного російського наступу на Харків. Він додав, що Путін хотів захопити Харків, адже для нього це великий символ.

"Харків є однією зі столиць України, тому він має велике символічне значення… Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося", – наголосив президент.

Також Володимир Зеленський уточнив, що Путін готовий усе знищити і готовий убити багато людей заради своєї мети.

"Більшість людей не втечуть, тому він уб'є багатьох із них. Як це буде? Крові буде багато. Буде багато жертв, багато втрат. Ми говоримо про сотні тисяч", – констатував Зеленський, маючи на увазі бої за Харків.

Щодо ракет Taurus

"У наших партнерів є певна зброя, яка потрібна нам сьогодні, щоб вижити. Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю", – сказав Зеленський.

У виданні додають, що під цим він мав на увазі ракети Taurus, а також американські ракети малої дальності ATACMS і винищувачі F-16.

Журналіст запитав, чи має якесь відношення непостачання Taurus до ядерних погроз Путіна.

"Шольц сказав, що "так воно і є". Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії", – відповів Зеленський.

Також він зазначив, що Україна та Німеччина обговорюють питання постачання Taurus і це питання "не таке просте".

За словами Зеленського, Шольц каже, що Німеччина не є ядерною державою, і що Taurus є найсильнішою системою озброєнь у ФРН. Відповідно, канцлер не може залишити свою країну без цієї системи озброєнь.

Зазначимо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що плани українського контрнаступу 2023 року були на столі у Кремля ще до того як він почався.

Глава держави резюмував, що попередній контрнаступ був не таким успішним, як очікувалося. І передусім варто думати про життя бійців, оскільки "без солдатів Україна втратить усе", навіть маючи сучасні технології.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР