USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ активніше використовує власні електронні компоненти у військовій продукції, – DЕ

Заміну західних комплектуючих на російські провели без зміни розмірних характеристик плат та засобів підключення
електроніка РФ_1
Електроніка РФ
Джерело: Defense Express

Попри уявлення, що західні санкції ніяк не впливають на можливості Росії отримувати цивільну західну електроніку, у країні почався процес активнішого використання мікроелектроніки власного виробництва у військовій продукції, пише DEFENSE EXPRESS.

За інформацією видання, про це свідчить звіт з результатом аналізу блоків супутникової навігації СН-99, які використовуються у крилатих та керованих російських ракетах.

"На субмодулі приймання сигналів супутникової навігації мікросхема командного пристрою вироблена у "НІІ космічного приборолаштування", а приймачі сигналів – АТ "Російський інститут радіонавігації та часу", що входить до "Алмаз-Антей". Російського виробництва й п’єзоелектричні фільтри, а також конвертор напруги", – йдеться у звіті.

Але, попри заміну частини мікросхем на російські, РФ все ще залежна від постачання західної електроніки. Й загалом у СН-99 використовують величезну кількість чипів від американських компаній.

"При цьому під час збирання плат намагаються знищити маркування, а з ним – й походження компонентів. Також у новому блоці СН-99 була здійснена відносно "кустарна" доробка, яка дозволяє збільшити кількість каналів зв'язку із супутниками із 24 до 50", – додають журналісти.

Й акцентують: заміну західних комплектуючих на російські провели без зміни розмірних характеристик плат та засобів підключення.

"Тобто заміна компонентної бази не призводить до змін характеристик головного виробу, в якій й вставляють такі блоки супутникової навігації. Але сам процес заміни комплектуючих прямо говорить, що з отриманням відповідної кількості електроніки у РФ можуть бути проблеми або Кремль очікував на більшу ефективність західних санкцій й розпочав процес розширення виробництва власних мікросхем, й в результаті тепер цю продукцію необхідно використовувати. У іншому випадку навряд чи Москва ініціювала б зміни у комплектуючих", – підсумовують медійники.

Зауважимо

Північнокорейська балістична ракета, випущена в січні цього року російськими військовими проти України, містила сотні компонентів із компаній у США та Європі. Про це йдеться в новій доповіді Conflict Armament Research (CAR), результати якої повідомляє CNN.

За інформацією видання, результати дослідження стали першим публічним свідченням того, що Північна Корея використовує іноземні технології у своїй ракетній програмі, і наголошують на постійній проблемі, з якою стикаються Євросоюз і Білий дім.

Адже намагаються запобігти потраплянню дешевої мікроелектроніки західного виробництва, призначеної для цивільного використання, у зброю, яка використовується Північною Кореєю, Іраном і Росією.

"Організація Conflict Armament Research, що базується у Великій Британії, вивчила 290 компонентів залишків північнокорейської балістичної ракети, знайдених у січні на території України, і виявила, що 75% компонентів розробили та продали компанії, зареєстровані у США, йдеться у звіті. Ще 16% компонентів, виявлених у ракеті, були пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європі, і 9% – з компаніями, зареєстрованими в Азії", – пише медіа.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат