USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу відбудеться в Києві, – Боррель

Візит дасть можливість на місці ознайомитися з ситуацією в Україні
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела


Рада міністрів ЄС із закордонних справ невдовзі проведе засідання в Києві. Це дасть можливість на місці ознайомитися з ситуацією в Україні. Про це оголосив Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики й безпеки Жозеп Боррель під час пресконференції у Нью-Йорку, передає "Суспільне".

"Я можу повідомити, що ми проведемо зустріч міністрів закордонних справ у Києві вже незабаром. Я поки що не називатиму конкретні дати, але це відбудеться невдовзі", – цитують Борреля у виданні.

Раніше італійське видання ANSA із посиланням на джерела повідомляло, що наступне засідання Ради Європейського Союзу із закордонних справ відбудеться в українській столиці на початку жовтня.

У виданні уточнювали, що намір зустрічі полягає в тому, щоб йти шляхом "політичної інтеграції", продемонструвати підтримку ЄС у критичній фазі для України, яка переживає труднощі на фронті контрнаступу, і підбити підсумки деяких критичних досьє, таких як збільшення військової допомоги та подальше посилення санкцій, зокрема щодо ухилення від них Росією, особливо у сфері високих технологій.

Раніше ми також писали, що наприкінці вересня на Генасамблеї ООН може бути зустріч щодо миру в Україні.

Зазначалося, що напередодні Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики й безпеки Жозеп Боррель заявив, що "йде робота" над зустріччю "високого рівня" щодо питання миру в Україні. 

Ця зустріч, можливо, відбудеться під час тижня високого рівня Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй наприкінці вересня.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму