USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Наприкінці вересня на Генасамблеї ООН може бути зустріч щодо миру в Україні, – Боррель

Головний дипломат запевнив, що Євросоюз "буде й надалі підтримувати Україну"
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела

Напередодні Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики й безпеки Жозеп Боррель заявив, що "йде робота" над зустріччю "високого рівня" щодо питання миру в Україні. Про це повідомляє Europa Press.

Ця зустріч, можливо, відбудеться під час тижня високого рівня Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй наприкінці вересня.

"Засідання стане продовженням зустрічі в місті Джидда в Саудівській Аравії на початку серпня за участю понад 40 країн, яка стала ще одним кроком України, щоб змусити міжнародну спільноту чинити тиск на Росію з метою припинення війни. Тільки Росія може її зупинити, Росія її почала і Росія повинна її закінчити", – сказав Боррель на пресконференції в іспанському місті Сантандер.

Головний дипломат запевнив, що Євросоюз "буде й надалі підтримувати Україну".

Раніше

Наприкінці червня Верховний представник ЄС з питань політики безпеки та закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що у довгостроковій перспективі Європейський фонд миру для України, ймовірно, має стати Українським оборонним фондом. Про це політик сказав у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради, передає "УНН".

"Військова підтримка України має бути довгостроковою. Це не просто наступний пакет допомоги на 500 мільйонів євро, чи поставки зброї... Під час і після війни ми маємо зробити Україну такою, що здатна захищатися. Отже, Європейський фонд миру для України, можливо, має стати Українським оборонним фондом", – зазначив Боррель.

Також дипломат пропонує Європейському Союзу посилити співпрацю з Україною у сфері виробництва зброї та обміні розвідінформацією.

Новини за темою: Рада ЄС затвердила виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України
Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров