USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Наприкінці вересня на Генасамблеї ООН може бути зустріч щодо миру в Україні, – Боррель

Головний дипломат запевнив, що Євросоюз "буде й надалі підтримувати Україну"
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела

Напередодні Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики й безпеки Жозеп Боррель заявив, що "йде робота" над зустріччю "високого рівня" щодо питання миру в Україні. Про це повідомляє Europa Press.

Ця зустріч, можливо, відбудеться під час тижня високого рівня Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй наприкінці вересня.

"Засідання стане продовженням зустрічі в місті Джидда в Саудівській Аравії на початку серпня за участю понад 40 країн, яка стала ще одним кроком України, щоб змусити міжнародну спільноту чинити тиск на Росію з метою припинення війни. Тільки Росія може її зупинити, Росія її почала і Росія повинна її закінчити", – сказав Боррель на пресконференції в іспанському місті Сантандер.

Головний дипломат запевнив, що Євросоюз "буде й надалі підтримувати Україну".

Раніше

Наприкінці червня Верховний представник ЄС з питань політики безпеки та закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що у довгостроковій перспективі Європейський фонд миру для України, ймовірно, має стати Українським оборонним фондом. Про це політик сказав у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради, передає "УНН".

"Військова підтримка України має бути довгостроковою. Це не просто наступний пакет допомоги на 500 мільйонів євро, чи поставки зброї... Під час і після війни ми маємо зробити Україну такою, що здатна захищатися. Отже, Європейський фонд миру для України, можливо, має стати Українським оборонним фондом", – зазначив Боррель.

Також дипломат пропонує Європейському Союзу посилити співпрацю з Україною у сфері виробництва зброї та обміні розвідінформацією.

Новини за темою: Рада ЄС затвердила виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку