USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Пиляли зуби, відрубали пальці, а тоді застрелили: Військовим РФ оголосили підозри за жорстоке вбивство патріота України

Вбитому чоловікові з Миколаївщини було 53 роки
російські військові
Російські кати
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці оголосили про підозру військовим РФ, які жорстоко вбили патріота України на Миколаївщині за передачу даних для ЗСУ. Перед вбивством окупанти звʼязали українцю руки пластиковими хомутами і пиляли напильником зуби, а після відрубали пальці рук, повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

Вбивство сталося ще у березні 2022 року на території одного із населених пунктів Снігурівського району. Слідчі на той момент не знали, ні хто його скоїв, ні хто є постраждалим.

Поліцейські перевіряли всі факти вбивств цивільних громадян на деокупованій території Миколаївської та Херсонської областей, які за способом вчинення можуть відповідати отриманій інформації, але не знайшли збігів.

Потім телефонували всім мешканцям і головам місцевих сіл та територіальних громад. Встановивши місце поховання вбитого, провели ексгумацію трупа для проведення судмедекспертизи й порівняльної генетичної молекулярної експертизи з родичами загиблого.

"Експертизи підтвердили: вбитий – 53-річний місцевий, який мав принципову активну українську позицію. Перебуваючи в окупації, він ретельно нотував кількість, напрямок та дати пересування російської техніки і передавав цю інформацію Збройним силам України. За це окупанти спочатку його били і катували: зв'язали руки пластиковими хомутами і пиляли напильником зуби, а після відрубали пальці рук і застрелили", – зазначили поліцейські, яким цю інформацію в ході слідства повідомили очевидці злочину.

Для встановлення осіб вбивць поліцейські звернулися до Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Ідентифікували трьох воєнних злочинців – офіцерів російської окупаційної армії, а саме – командирів та солдата 108-го десантно-штурмового полку з Краснодарського краю, які жорстоко катували і вбили мирного українського мешканця", – додали в українській розвідці.

За катування й умисне вбивство росіянам оголошено відповідні підозри. Також поліцейські ретельно перевіряють десятки інших фактів воєнних злочинів, до яких можуть бути причетні ці російські військові.

Новини за темою: Страти, зникнення, катування і навіть сексуальне насильство, – ООН розповіла про нові злочини РФ в Україні

Катування мирних українців

На жаль, це непоодинокий випадок жорстоких знущань російськими військовими з цивільних українців.

Раніше ми писали, що двом російським військовим, які причетні до катування цивільних на Київщині, повідомили про підозру. Окупанти зв’язали селянам руки пластиковими стяжками, закрили очі ганчірками, обмотавши голови клейкою стрічкою, та вивезли в сарай на околиці села для допитів.

Також взимку українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику командира по роботі з особовим складом загону мобільного особливого призначення "Ратибор" управління Росгвардії по Красноярському краю. За даними слідства, під час окупації Гостомеля у березні 2022 року підозрюваний спільно з підлеглими утримував на території авіаційного підприємства близько 100 осіб. 

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі