USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Двом російським військовим, які причетні до катування цивільних на Київщині, повідомили про підозру

Окупанти зв’язали селянам руки пластиковими стяжками, закрили очі ганчірками, обмотавши голови клейкою стрічкою, та вивезли в сарай на околиці села для допитів
Буча

Буча, ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Двом російським військовим повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Підозрювані – заступник командира та військовий 2-ї роти спецзагону Нацгвардії РФ по Красноярському краю, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, 19 березня 2022 року під час окупації Бучанського району Київської області один із підозрюваних разом зі спільниками захопив чотирьох мешканців села Здвижівка.

"Окупанти зв’язали селянам руки пластиковими стяжками, закрили очі ганчірками, обмотавши голови клейкою стрічкою, та вивезли в сарай на околиці села для допитів. Щоб залякати та схилити до співпраці, російські військові з вогнепальної зброї розстріляли собаку одного із потерпілих", – розповіли правоохоронці.

Пізніше інший підозрюваний разом з поплічниками вивіз до лісу одного із затриманих, де погрожував йому вбивством. Не здобувши жодних компрометуючих відомостей, вони відпустили чоловіка.

Раніше також повідомляли про підозру командиру спецзагону швидкого реагування ОМОН по Красноярському краю, який віддавав незаконні накази щодо ув’язнення цивільних жителів Київщини.

Злочини РФ

Торік у жовтні Служба безпеки України встановила особу ще одного російського загарбника, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київщини. 

Зловмисником є лейтенант Нурсултан Муссагалеєв – командир розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ (м. Псков).

Після втечі загарбників із Київщини вище військово-політичне керівництво РФ нагородило Муссагалеєва зіркою "героя Росії" та медаллю "за бойові відзнаки". Потім російські пропагандисти зняли про нього сюжет, який вийшов у "прайм-тайм" на телеканалі "Росія 1".

Встановили, що 24 лютого 2022 року окупант у складі окупаційних угруповань Росії перетнув північний кордон України і прибув до Бучанського району для підготовки до наступу на Київ.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Малюська пояснив, чому в Україні досі немає військової юстиції Малюська пояснив, чому в Україні досі немає військової юстиції